tiistai 30. tammikuuta 2007

VALMISTA ON



Vihdoinkin! Tänä aamuna päättelin.

Aurinko paistaa vielä niin matalalta, että lapasellekin muodostuu varjo.

Eilen illalla ihmettelin kun blogini (samoin joistakin muista) kuvat olivat hävinneet sivuiltani. Galleriassa ne näkyivät normaalisti. No mies aikansa tutkaili ja onnistui saamaan ne näkyville.

Aamupäivä meni taasen uunia lämmittäessä. Leivoin lisää sämpylöitäkin. Yleensä lisäilen jotain kuitupitoista reilusti taikinan joukkoon.

Uuni on niin reilu että kaksi peltiä mahtuu juuri sopivasti sisälle. Kuvakulma vähän hämää. Rieskoja paistan pelkällä arinalla ja niitä mahtuu kuusi tai seitsemän.

Tässä kuvassa nukutaan vielä talviunta.


Kesällä se on täynnä elämää. Kohta on uusien kylvöjen aika. Viime kesänä viljelin erilaisia tomaatteja, kasvihuonekurkkua, paprikaa erilaisina, chilejä eri vahvuisina sekä munakoisoa. Puuhaa riitti. Tomaatintaimia oli paljon myös rakennusten seinustoilla. Viime kesä olikin tomaattien kesä, kun vaan jaksoi kastella. Ja kyllä söimmekin, minitomaatit hävisivät huomaamatta astioista ja suoraan pensaista. Kasvihuone on ennen ollut ostoskärriparkki. Mies kiinnitti valokennolevyt ja hiekkaa kärräsimme pohjaksi. Kasvusäkit ovat käteviä ja syksyllä tyhjennän ne pottumaan jne lannoitteeksi.

Niin. Tulin sitten tilanneeksi Vihreältä vyyhdiltä lankaa. Kahdet liivilangat sekä Supersocken sukkalankoja. Ja pakko (mikä pakko) samaan pakettiin vielä kaipailemiani sormikaspuikkoja kolmena kokona. En ole uskaltanut laskea yhteishintaa! Aivoni eivät suostu siinä(kään) kohdin toimia. :D Onneksi äitini maksaa toiset liivilangat.

Nyt on vielä suunnitteilla pipo . Jos vielä sen saisin pipoviikoille valmiiksi. Taidan lähteä sen kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti