sunnuntai 11. helmikuuta 2007

KARKUMATKA



Lähdin keittiöstä karkuun, kun lapset innostuivat leipomaan. :D Kyllähän siinä kyseltiin perunajauhoja sun muita tarvikkeita ja ilman muuta tietysti neuvoin. Mutta etteivät liiaksi kysele, vaan etsisivät omatoimisemmin. Kävin kyllä pojan pullataikinaa napsimassa. Kerrankin näinpäin, että äippä käypi astialla. Yritän myös olla jakamatta liikaa neuvoja.

Väsynytkin olin työrupeaman jälkeen, että lepäsin hetken. Viime yö jäi lyhyeksi, kun ei se uni heti iltavuoron jälkeen tullut. Taisi saunominen piristää liikaa. Lepäilyn jälkeen sain toisen kädentieresorin liiviin neulottua. Rauhaisasta neulomishetkestä ei tosin ollut tietoakaan kun yksi kyseli leipomisohjeita, toinen tarvikkeita ja kolmas soitti harmonikkaläksyjä. Kaiken kukkuraksi televisio pauhasi ja kuopuksen huoneessa poppi soi. Isäntä jo siirtyikin kitaran ääreen karkuun. Heh. Näin meillä tänä iltana mutta onneksi ei joka ilta ole tällaista menoa. Mitenkäs teillä muilla?

Leipominenkin on ihan jees tänään kun pakkasessa varmaan vain kaksi pullaa etsii toisiaan. Huomenna vielä työpäivä, sitten menenkin vasta perjantaina. Tekisi niiiiin mieli neuloa noita spectrumjuttujakin mutta minkäs teet. Mitäs läksin. Oli ne työt kuitenkin jo mukava aloittaa. Ja työhän on kausiluonteista, painottuen kesään. Talvikauden voi hyvin keskittää neulomiselle.:)

Tässä vähän kuvaa työhuoneestamme. Tämä oli ennen autotalli. Autoa pidimme varmaan kolme kertaa sinä aikana tallissa, kun katokseen oli helpompi jättää. Kuitenkin jo  vuosi rakentamisen (talomme valmistui reilu 8v sitten joulukuun alussa) jälkeen päätimme tehdä tästä tavallisen huoneen, koska tätä vähän oli suunniteltukin. Laminaattia lattiaan, seinät maalasimme jo rakentamisvaiheessa. Alkuun huone toimi lasten "jumppahuoneena". Pari vuotta sitten poistimme isot ovet ja laitoimme tilalle ikkunan. Ulkovuorauksesta ei enää erota ovien jälkiä, ainakaan jos ei tiedä muutoksesta.


Kuva on siis minun "osastostani", joka muuten vie suurimman osan kaikkine lankoineen ja kankaineen. Tämä on otettu juuri äsken, eli tältä se näyttää lähes aina. Nyt tuoksuu jo pulla. Taidan lähteä iltateelle varaamaan pullan kun niitä vielä on jäljellä.

Edit: klo 20.00
En voinut olla lisäämättä kuvaa leipomisista. Laitoin tuon tikkuaskin ihan vertailun vuoksi. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti