keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

TÄNÄÄN KESKIVIIKKONA



Olen jälleen leiponut, tällä kertaa sämpylöitä. Nopeasti ne pakastimesta häviävät. Vaalean leivän leivon pääsääntöisesti kaiken itse meidän tarpeeseen. Runsaskuituisia leseitä ja rouheita lisäilen taikinaan aina reilusti. Toki meillä syödään ruisleipää myös. Leipomisen välillä tutustuin uuteen Neulomoon vähän paremmin. Nyt ei paljon enää hidastellutkaan. Totuttelua vielä vaatii kuitenkin jonkun aikaa.


Iltapäivällä kävimme miehen kanssa reippaalla kävelylenkillä. Täytyy kuntoilla että kilot (minulla) pysyisivät kurissa. Kaksi vuotta sitten aloin pudottaa painoa. Joutuisasti se painonpudotus sitten lähtikin käyntiin. Puolessa vuodessa pudotin reilut 22kg! Nyt olen siis puolitoista vuotta ollut kevyempi. Takaisin on nyt talven aikana tullut 2 kg. Jatkuvasti on tarkkailtava, vaikka elämäntapani olenkin saanut pidettyä uudessa kuosissa. Liikunta jäi tänä talvena aika vähiin, hiihtämäänkään en päässyt kuin pari kertaa.

Vaatekaapin sisältö meni uusiksi, tosin aika paljon pienentelin vain vanhoja. Oikeastaan ulkoiluvaatteet oli ostettava ja parit farkutkin silloin pudotuksen jälkeen. Neulominen sai uutta puhtia viime keväänä kun innostuin neulomaan M-kokoisia itselleni. Tänä keväänä olenkin saanut neuloa tyttärelle ja uusia toiveita ilmoitellaan aina uusista lehdistä. Nekin kun ovat jo aikuisten S-kokoa niin eivät niin joutuisasti valmistu kuin vielä 10 v sitten.

Silloin tällöin ostan jonkun uuden vaatteen, siis itselleni. Kasvava ja kuluttava jälkikasvu vaati jatkuvasti uutta vaatetta. Ennen vielä ompelin mutta nykyisin se ei innosta juuri yhtään. Välillä pakotan itseni tekemään noita ikuisia korjausompeluksia. Lapset sanovat vievänsä rikkinäiset vaatteet korjaamolle, :D ompelukoneen viereen.

Laitan lopuksi kuvan vanhasta koneneuleestani.


Ohje on jossain vanhassa Novitassa (en jaksa etsiä numeroa) noin vajaa kymmenen vuotta sitten. Viime kesänä möin kirpparilla tämän ylisuuren puseroni pois. Aika paljon olen noita koneneuleisia pois myynyt. Käsin tehtyjä en niinkään ole raaskinut myydä. Lankana ohjeesta (Florica) poiketen Pirkka-lankaa.

Hauskaa illanjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti