keskiviikko 2. toukokuuta 2007

ARKI SAAPUI



Tänään oli työpäivä. Tästä alkaakin kokopäivätyö ja se jatkuu ainakin elokuun lopulle.

Ensimmäiseksi: oikein paljon kiitoksia kommenteistanne! Jakkua pidin eilen koko päivän ylläni. Kävimme molemmissa mummoloissa vappuvisiitillä. Pyörämatkalla jakku lämmitti oikein mukavasti  takin alla. Itsekin olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Pikkusäätöjä kannatti tehdä.

Hepsi, kyselit noista säädöistä. Neuloin jakun etu- ja takakpl:eet pääasiassa 4,5 puikoilla L-koon silmukoilla, eli ohjetta napakammalla. Tavoittena oli neuloa M-koon mitoilla. Lehden kuvassa jakku on varmaankin S-kokoinen, joten siinä nuo reikärivit jäisivät liian lähelle hihan saumoja olkapään kohdalla. Alkuun mietin jatkaisinko niitä olkapäälle asti, mutta olisi siihen jäänyt liian paljon pelkkää oikeaa neuletta ja kuvio olisi tavallaan katkennut kesken. Ohjeen mukaan, jos oikein ymmärsin, niitä ei kuuluisi neuloa, kun neuvottiin jatkamaan vain mallineuleen B 13 silmukalla.

Vyötärölle kavensin joka kymmenes kerros mol. reunoissa yhdet silmukat kolme kertaa ja sitten lisäilin ne (sekä parit silmukat enemmän etukappaleissa, kun tuo rinnan ympärys on hiukka reilu) takaisin ennen kainalokavennusten alkua.

Lehtien ohjeethan ovat sellaisia yleisohjeita missimittaisille, tissimittaiset joutuvat vähän säätämään ;D !

Tässä vielä kuva enemmän edestä päin

Kuvasta näkyy paremmin myös lisänappien tarve tyköistuvaan neuleeseen. Ei jakku liian kireä ole vaikka etumus vähän antaa sen vaikutelman kuvassa. Reiätkin ovat valmiina odottaen lisää nappeja. Kunhan ehtisin oikeaan nappikauppaan pian. No, kesäkuun reissuun on vielä aikaa. Toivottavasti sait Hepsi tästä selostuksestani jotain tolkkua :D!

Bambulankaneule on edennyt jo reilun parin kerän verran. Siitä kuvaa ja juttua myöhemmin. Huomenna on vapaapäivä ja jos sää jatkuu tällaisena niin joudankin neulomaan, kun pihalle ei oikein innosta lähteä haravoimaan tai kasvipuuhiin.

Niin, jakkuhan kuuluu sekä Project Spectrumiin, että Yhdessä neuloviin!

Hyvää illanjatkoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti