tiistai 7. elokuuta 2007

SÄILÖNTÄÄ


Tämä puuhastelu on pitänyt minut kiireisenä töiden jälkeen tänään ja eilenkin.

Mehunkeitto! Onneksi mies on ehtinyt kerätä. Eilen keittelin kaksi, samoin kaksi maijallista tänään. Huomenna saan vanhemmiltani lisää marjoja. Hyvin ovat mehut riittäneet joka vuosi. Kaupan mehuja meillä juodaankin erittäin harvoin.

Suuri Käsityölehtikin tuli eilen. Lapassarjahan kiinnosti heti. Tarkemmin tutkittuani lapaset näyttivätkin jotenkin tutuilta.

Käväisinkin nopsasti vintillä lapaslaatikolla ja vot siinähän ne ovat: Etelä-Pohjanmaan lapaset! Minun paremmat "pyhä"lapaseni. Äitini on neulonut nämä jo varmaan viisi vuotta sitten minulle, mallin hän oli hankkinut lähimmästä käsityökeskuksesta (Taito). Lapasten ranne on tehty eri tavalla näissä. Pykäreunan jälkeen on 1n1o -resori neulottu kiertäen. Täytyykin kysäistä äidiltäni kuuluiko tuo silloin ohjeeseen vai oliko hän muokannut mieleisikseen.

Taidan kuitenkin tehdä itsekin tällaiset ja ehkäpä voisin tehdä sitten ne muutkin lehdessä ilmestyvät mallit, lapasfani kun olen. Jess, tästä se lähtee liikkeelle. Nythän on sopiva kelikin... No, kunhan keittiötyöt helpottavat voinkin neuloa lapasia, niin ja se lapasvaihtokin käynnistyy kohta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti