lauantai 8. syyskuuta 2007

NYT SE ON TEHTY!!!



Siinä menikin tämä päivä laskiessa ja puntaroidessa ja lopuksi vielä ynnäämistä. Langat on siis inventoitu, siis vain määrät yhteensä. En siis tiedä mitä lankaa on minkäkin verran. Jaottelua en jaksanut tehdä. Olipas kiva löytää vanhoja lankoja laatikoiden pohjalta. Floricaa ja Marimbaa ostin reilu kymmenen vuotta sitten usean kilon erään lankakaupan loppuunmyynnistä.

Vanhoja ovat Novitan merino cable ja Sandnesin Perle krepp, molemmat kaapelikierteisiä ja ohuita lankoja. Rondon Vilpoista villaakin on usean värisenä puolikiloa kutakin. Konelankojahan nämä ovat mutta kyllä niistä saisi upeita pitsihuivejakin. Oli mukava muistella jämälankojen perusteella mitä kaikkea sitä onkaan tullut neulottua. Ja vaikka mitä muitakin lankoja.

Punnitsin siis kaikki pikkukerätkin, joten tulos on melko tarkka. Kokonaisia keriä ja vyyhtejä en puntaroinut joten niistä voi tulla heittoa puoleen jos toiseenkin.

Nyt sitten pitäisi julkaista virallinen summa. En taida sittenkään.... uskaltaa. Vähän meni arvioni pieleen, ei paljoa. Julma totuus!!! Tässä sitä on tullut vähän keräiltyä lankaa yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Mammani perintölankojakin on mukana ikivanhaa kaapelikierteistä HVK:n Kisa-lankaa ja montaa muutakin. HVK=Helsingin Villakehräämö, nyk. Novita. En uskalla vieläkään. Täytyyköhän minun nukkua yön yli ennen julkistamista. Huhhuh!!! Kyllä pitää neulekoneelle antaa kyytiä jos aion tuon 10% neuloa. Se 300g jonka tässä kuussa olen ostanut on nimittäin pisara lankameressä.

Teinkin omat sivut projektin seuraamiseksi, tähän en uskalla summaa kirjoittaa... ;D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti