lauantai 22. maaliskuuta 2008

LANKALAUANTAI


Lankaostoksia tässä mietiskelen, houkuttelevia tarjouksia on tälle päivälle kertynyt. Joka tapauksessa toivottelen
ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ kaikille!


Sukkahaasteen innoittamana pohdin omaa sukanneulomistani. Tarve on varmaan suurin syy sukkien neulomiselleni. Perheeseemme kuuluu viisi sukankuluttajaa. Tarvesukat ovat yleensä ihan peruskamaa, varresta aloitetut resorineuloksena, vahvistettu kantapää ja kärki sädekavennuksena.

Joskus uusi lanka innoittaa, silloin saatan etsiskellä sopivaa ohjettakin, tosin itseraidoittuvat toimivat parhaiten ilman erikoisia malleja. Joskus taas malli innoittaa ja vaatii tietyn langan hyllystäni. Näin kävi Virta-sukilleni. Sukan neulominen (perussellaisen) on myös helppo väli- ja matkatyö.

Pääosin sukkani päätyvät suoraan käyttöön, joitakin pidetään joskus jemmassakin, lähinnä omia sukkiani. Lapset kyllä ottavat omansa heti käyttöön. Varsinaisesti varastoon en perheellemme ehdi neuloa. Muitakin neuletarpeita kun löytyy.

Varsinaista lempimallia ei ole, vaan ihan kaikenlaisia neuloksia käytän sukissa. Niissä on helppo kokeilla uusiakin mallineuleita. Itse en ole suunnitellut malleja, niitähän upeita on tarjolla runsaasti valmiina. Säädän joskus mallia omaan tyyliini,esim kantapään saatan vaihtaa tiimalasiksi. Perussukkani lähtevät sieltä otsatukan alta. Terän pituutta sitten sovitellaan kasvaviin jalkoihin sopiviksi. Vanhasta muistista ei kannata neuloa, tai minä saan muuten uudet sukat.

Uudenlaisia tekniikoita kokeilen myös silloin tällöin, monia on vielä kokeilemattakin. Magic loop on varmaan seuraava. Kokeillut olen kärkialoitusta muutamalla tavalla, kantapäätä tehnyt kärjestäpäin, kuten Virtasukissa. Mutta monta kantapäätyyliä on vielä odottamassa innostusta. Varren silmukat päättelen yleensä italialaisittain. Varren silmukat luon kahdelle puikolle, se kai on yleisin luontitapani.


Ihanin lanka jalassa on täysvillainen Pirtin kehräämön kampalanka. Ainut haitta on tietenkin niiden kesto kovassa käytössä. Joskus innostun parsimaan ja terittämään uudelleen kotisukkia. Viime aikoina olen neulonut ohuista langoista.


Niin ja mitään toisen sukan syndroomaa en pode vaan useinmiten teen sukkia yhtäaikaa.


Pikaisen laskennan tulokseksi sain viidet valmistuneet sukat tähän mennessä tämän vuoden alusta. Viime vuonna viidet sukat käsin. Koneella toistakymmentä paria. Käsin neuloisin enemmänkin kuin ehdin.

Niin, koneellakin neulon sukkia. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti