torstai 13. maaliskuuta 2008

PROSESSOINTIA


Pitkästä aikaa täällä! Blogeja olen kyllä päivittäin lueskellut, tosin eilisiltainen listan läpikahlaus oli mahdotonta.



Kiitos kommenteistanne! Kyllä ilahduttaa saada niitä. :D



Autokolarista ei onneksi tosiaan jäänyt mitään pelkoja tai traumoja, sen verran pienellä siitä selvittiin.



Paljon on uusia lehtiä ilmestynyt luettavaksi niin netissä kuin paperisinakin. Tänään tarttui uusin Filati kioskilta mukaan. Olenhan itse pyytänyt valikoimiin ulkolaisia lehtiä, joten velvollisuus kutsui!



Käsinneuleet edistyvät tasatahtiin. Must Have Cardigan on meneillään jo etukappaleissa. Stepsukat ovat myös valmistumassa.



Jokin aika sitten sain tehtäväksi neuloa poncho eräälle asiakkaalle. Melkein kaikkea muuta olenkin koneella neulonut mutten vielä ponchoja. Ne kun eivät aktiiviaikanani (16-25v sitten) olleet oikein muodissa. Kirjoneulepaitoja ja villahousuja (niitä legginsiä!!!) silloin tehtiin. Kaavoja ei minulta siis ponchoon löytynyt joten ne täytyi sitten tehdä itse.
Arvioin vain vähän korkeutta ja leveyttä. Pieniä laskutoimituksia, tähän ei kaavainlaitetta tarvita.Ensin neuloin yhden kappaleen. Sen avulla sitten piirsin nuo sanomalehtikaavat, jotta näkisin muotoa valmiissa työssä.



Tämän jälkeen muokkasin vielä pääntien aluetta. Jouduin koekappaletta vähän lyhentämään ja purkamaan ennen resorin alkua, jotta pääntiestä ei tulisi liian pieni. Sitten neuloin kolme muuta kiilaa ja kokosin kappaleet vuoropistoin yhteen.



Tässä poncho valmiina:





Ja toinenkin







Lähikuva pinnasta



Tilatusta versiosta tulee erilainen, eikä tämäkään ole aivan valmis. Hapsuja mietin mutta ehkäpä laitan vain tupsut kulmiin. Ja resoria en ehkä laita, jotenkin ei istu tyyliin...



Lankana olen käyttänyt Pirtin kehräämön 90 tex x 3 kampalankaa. Värejä ei ole nykyisessä kartassa vaan nämä ovat aika vanhoja lankoja. Silloinen työnantajani värjäytti  aika isoja eriä. Tässäkin on samassa värissä ollut sekä valkeaa että harmaata lankaa. Pinnasta tulee kauniin meleerattu ja pehmeä. Jotkut värit muuntuvat aivan eri väriksi harmaassa langassa. Joskus päiväsaikaan voisin ottaa kuvia niistä. Ylimmässä kuvassa sävyt ovat aika lähellä oikeita.





Muitakin koneneuleita on myös valmistunut. Patenttineulebaskerit ovat lähdössä pitkäaikaiselle jälleenmyyjälleni. Tässä värimallit kuvattuna rivissä:





Mallihan on sama kuin näitte aiemmin talvella kuvattuna päässäni. Vähän lisää olen muokannut, pientä viilausta ja höyläystä.



Tällaista prosessointia täällä...



Viikonloppu menee ruokaa laittaessa. Tällä kertaa meidän keskimmäinen murkku on tulossa alkuleirille. Kolmaskin, kuopus alkaa lähestyä uutta uhmaikää. Voimani imaistaan aika nopsaan minusta kun koulupäivä murkuilla päättyy ja saapuvat kotiin. Kohta olenkin varmasti kurttuinen kuin mikä :D



Mitenkäs teillä muilla jaksetaan tuota murkkuilua?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti