perjantai 29. elokuuta 2008

Ostoksia ja suunnitelmia


Ideoita ja suunnitelmia pukkaa enemmän kuin ehdin ikuna niitä toteuttaa, mutta mitäs siitä :). Syksy on aina minun lempivuodenaikaani. Villaisten neuleiden aikaa. Ideointia ei kyllä yhtään vähennä uusien neulelehtien ilmestyminen.

Tänään nimittäin sain kauan kaivatun Vogue Knitting -lehden. Tilasin paikalliselle Ärrälle sen joku viikko sitten. Sitä taisikin tulla vain se yksi numero jonka olin varannut jo itselleni. Hyllyssä sitä ei nimittäin ollut yhtään kappaletta. Pari muutakin vakilehteä tarttui mukaani.



Päivällä kävin kaupoilla lankoja hypistelemässä ja sieltä tarttui hyppysiini onneksi vain yksi kerä.


Oikeasti tuo sininen väri on violettia. Tytär pongasi tämän Norolangan heti iltapäivästä. Ehkäpä tästä syntyy hänelle jotain; ainakin väri miellytti häntä paljon, niin kuin minuakin kaupassa. Tytär innostui vielä lisää kun huomasi sen japanilaiseksi langaksi. Japanifani kun on. Ompelutöitäkin on tässä syksyllä luvassa kun hänen pitäisi saada Hatorin asu. Onneksi on helpoimmasta päästä rooliasu valittu!

Tämä seuraava lanka (tai pikemminkin lankapari) on kummitellut mielessäni jo muutaman vuoden ajan. Tästä yhdistelmästä olin jo vähän resoria aloitellutkin. Minulla oli jo silloin joskus tarkoitus tehdä sellainen reilunpituinen paksuhko villatakki itselleni. Edelleenkin  ajatus tällaisesta neuleesta on taustalla koko ajan. Joka syksy nämä langat palaavat kehiin uudelleen ja uudelleen...


Nyt sitten tänä syksynä ajatus on alkanut muhia melko vahvasti. Langat on kaivettu esiin! Malli vain on vieläkin tarkentumatta. Tekisinkö ihan oman mallin vai valitsisinko jonkun valmiin tämän syksyn runsaasta tarjonnasta... En vain osaa päättää. Palmikoita siihen ainakin tulee, se on varmaa.

Langat ovat peräisin lempparikehräämöltäni. Lampaanmusta on 90 tex x 3 kampalankaa ja syksyn sävy (720) karstalankaa 140 tex x 3. Tarkoitus on neuloa lanka kaksinkertaisena, siis kumpaakin väriä yhtäaikaa.

Nyt lähden sohvalle jatkamaan lapasia, koska


tämä jakku ei vain etene, ei siinä mitään vikaa ole, mutta villat ajavat jo ohitse melkoista kyytiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti