tiistai 13. tammikuuta 2009

Vanhojen muistelua


Näin blogini 2-vuotispäivän kunniaksi kaivelin komeroistani esille muutaman vanhan neuleen teidän iloksenne. Nämä kaksi blogivuotta ovat kyllä vierähtäneet todella nopeasti. Tuntuu kuin vasta muutama kuukausi sitten olisin ensimmäisen kirjoitukseni julkaissut! Ja valmiita töitäkin olen sentään saanut aikaiseksi blogaamisen ohessa, sellaisia pikkujuttuja lähinnä. Isommat haasteet ovat olleet tauolla, vaikka kovasti tekisi mieli aloittaa vaikkapa Sylvin neulominen tai Vihervaarakin on odottamassa. Tosin lankojakaan en ole vielä varannut näihin suunnitelmiini :)



No, tulevaisuudesta palaan menneisyyteen, 70-80 -lukujen vaihteeseen seuraavien kahden kuvan myötä.


Tätä puseroa olen käyttänyt aikoinani todella paljon, vasemman hihan resorista on saumakin hiukan auennut. Kuva on melko suttuinen kiitos suttuisen kelin. Oikeasti se on ihan hyväkuntoinen ei mikään vanunut ja virttynyt. Lankana on vanha Novita Florica, se, joka kyllä vanuttuisi väärin pestynä. Lankojakin on jäljellä, vaikkapa korjauksia varten. Malli oli jossain silloisessa Kotiliedessä. Lukion tokaluokalla (syksyllä) taisin olla, kun tämä valmistui. Hih ja mahtui vielä päälleni, mitä nyt ry on vähän suurentunut entisestä. :D Hymy Pitääkin ottaa käyttöön tämä vanha kun en uusia ehdi toteuttaa.

Samoin tämäkin pusero mahtui mukavasti ylleni. Jokunen vuosi sitten olisi kyllä kirrannut enemmänkin ennen kuin laihdutinkevällä 2005. Lempipusero tuli tästäkin aikoinaan. Ja ei kun uusiokäyttöön tämäkin, laatulankoja ovat olleet muinoin. Olisiko ollut vuosi 1983 kun tämän tein. Tuota... ööö... monikos teistä oli tuolloin jo syntynyt?


Innostuin näihin kaarrokepuseroihin silloin ja neuloinpa yhden villatakinkin samalla tyylillä. Sen olen tainnut joskus esitelläkin täällä. Ilves Katti Mohair, muistaako kukaan? Tässä seuraa todistusaineistoa, mitään en ole pois heittänyt, jämät vain odottavat inspiraatiota.


40 % villaa, 40 % akryyliä ja 20 % mohairia.

Se villatakki, Rondon Timanttia ja vuosi ehkä 1980-82.


Taitaa nämä muistelut vähän paisua, pari vanhaa kuvaa on juuri skannautumassa...


Piti vähän tehdä lumitöitä, että pääsimme pihan perälle pikkulaan :) siis kulman taakse oikealle. Edessä näkyvä pikkurakennus on Höpötölli, leikkimökkimme.


Sitten olikin aika rentoutua lämpimän uunin kupeessa...

Hiihtoloman viettoa siskoni kanssa vanhempieni kesäpaikassa, isäni koti aikoinaan. Talvisin emme siellä yöpyneet koskaan paitsi tuolloin ja vuosihan oli 1981 ja olin yhtä vanha kuin tyttäreni täyttää ylihuomenna, eli 17!!!!  IIIIKS...

Seuraavalla kerralla esittelyssä muutama vanha koneneuleeni, jotka laitoin tänään paikalliselle kirpparille myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti