keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kevätpäiväntasaushuivi #3


Tässä nyt kuvapläjäys kolmannesta yllätyshuivistani. Kevätpäiväntasaus tuli ja meni jo, vaikka tarkoitukseni oli esitellä huivi "nimipäivänään". Huivin aloitin jo tammikuussa kun innostuin Ravelryn huivitempaukseen 10 huivia vuonna 2010. Huivi valmistui helmikuun lopulla tempauksen neljäntenä huivina. Tätä on vaan niin kiva neuloa että voisin aloittaa neljännenkin yllätyshuivin ihan milloin vaan!


Melkein yhtä tuulisen kuvankin sai mieheni napattua kuin vuosi sitten. PS. katsokaa tuota sorjaa varjokuvaani... :D



tai Ravelry

Lanka Pirtin Kehräämön 110 tex x 2 kampalankaa

puikot 4 ja 4,5 KnitPro -pyöröt

Koko 90 x 205 cm

langanmenekki 182 g

Ohje löytyy Lankakomeron blogista suomenkielisenä pdf-tiedostona oikealla sivupalkista


Halusin testata isoäitini kihlasormuksella langan paksuutta. Ennen vanhaan kuulemma oli huivin mahduttava sormuksen läpi jotta se olisi täyttänyt kaikki laatukriteerit. Ihan tarkalleen en nyt muista tuota asiaa joten tarkentakaa vaan virheet!


Ei tainnut täyttyä laatukriteerit, ohuempaa lankaa pitäisi olla! ;D


Tämä sormuksen isoäitini sai isoisältäni maaliskuun 10.päivänä  v. 1931. Oli muuten aika hauskaa huomata, että tuo päivämäärä on niinkin lähellä kevätpäiväntasausta! Itse asiassa tuon viimevuotisen huivini esittelin juuri 10.3. Tämä isoäitini omisti aikoinaan neulekoneen, jolla hän valmisti tilauksesta neulevaatteita. (tämän olen tainnut joskus jo kertoakin) Valitettavasti en ole voinut koskaan häntä tavata, koska minä synnyin vasta 16 vuotta hänen kuolemansa jälkeen.

Tässähän tätä taas olikin. Lisäkuvia huivista löytyy muuten täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti