sunnuntai 15. elokuuta 2010

Huivi vaaleanpunainen



Pelargoniat kukoistavat, kun olen näille jaksanut kantaa lannoitevettä päivittäin. Vanhoja kukkasia, joita olen saanut talvetettua jo useamman vuoden. Keväällä nostan nämä kasvihuoneeseen valoa ja voimaa saamaan ja kun tulee tarpeeksi lämmintä siirrän ruukut pihalle. Tänä vuonna tosin siirsin vasta juhannuksen jälkeen, laiskuuttani.



Tarttuipa kerran hyllystäni kerä vaaleanpunaista Pirtin kampalankaa. Huiviksi rupesi lanka taipumaan, kuinkas muuten. Helppoa on aloittaa sileänä, mutta heti kohta syntyy idea kuviolla jatkamisesta.



Välipitsiksi muotoutui yksinkertainen reikäneule, jota vuorottelin sileän neuleen kanssa. Reunakuvioksi päätyi sama malli kuin monessa aikaisemmassakin huivissa.



Tässä kuvassa näkyy parhaiten reunuksessa vaihdettu harmaapohjainen lanka (kahta eri harmaata), samalla värillä värjättynä. Nämäkin langat ovat vanhaa varastoani, Pirtin kehräämön lankoja siis. Itse en ole näitä värjännyt.



Malli nimetön


lanka Pirtin Kehräämön kampalanka tex 90 x 3


puikot 4,5 pitsiaddit


koko kärjestä niskaan 77 cm, siipien kärkiväli 150 cm


paino 185 g


Kesä se on mennyt kuin siivillä! Keskimmäinen aloitti jo viikolla koulunkäynnin ja vanhin sekä kuopus starttaavat tiistaina. Leirikeskus toimii vielä täysillä, huh huh! Onneksi työmaalla on ilmalämpöpumppu ja iso kylmiö joten olemme tarenneet melko mukavasti leipoa ja paistaa ja keittää...


Nyt onnistuin siirtämään kuvat entiseen tapaan Flickristä vuodatuksen kautta. Taisi olla onneksi vain joku tilapäinen häiriö. 


PS. Huivi on taas puikoilla, vaikka nuo sukkamallit  jo kutkuttavat kovasti. Ullan uudessa yllätys extrassakin on sukkia tarjolla. Yhdet puikoilla olevat sukat voisin yrittää kutaista (lue: hidasta kuviomallia puikoilla) pois ennen kuin sadonkorjuu alkaa!



 


Mehua on jälleen tänä vuonna saanut keitellä, tosin omat pensaat eivät juurikaan satoa antaneet ja ne vähäisetkin punaiset ovat räksät  mokomat syöneet kai kokonaan. Mustia saimme vain vajaan ämpärillisen. Nyt on kuudes maijallinen keitetty, vanhempieni marjoista sentään sain mehua keitettäväksikin asti. Nyt suuntana oma keittiö!


Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti