sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Neuletaimia...


Nyt on Kiri pingoitettu, aamulla aikaisin! Huivi oli jo niin lopuillansa, että eilen illalla television ääressä tikuttelin viimeisetkin kerrokset. Ehkäpä jo tänä iltana on kuivunut ja valmis kuvattavaksi.

Heti otin uuden huivin puikoille. Lankakin oli jo valmiiksi kerittynä odottelemassa sitä jotain mallia, joka löytyisi juuri tätä lankaa varten. Uuden Ullan myötä sekin löytyi. Lanka vuosi sitten hankittua Grignasco Merinosilkiä.





Sieltä se Maariankellojen (Campanula medium) takaa pilkistää. Maariankelloja kasvaa siellä täällä pihallamme. Koska tunnistan kasvin jo pikkutaimena osaan jättää ne kitkemättä. Tämähän on kaksivuotinen eli kukkii vasta seuraavana vuonna.

Valkeat kukkaset kuuluvat Pikkujasmikkeelle (Philadelphus x lemoinei). Se tuoksuu ihanasti mansikalle. Kuopus tässä yhtenä päivänä ryntäsi sisälle ilmoittamaan että talomme päädyssä tuoksuu mansikka. Selvitin sitten tuoksun alkuperää hänelle. Tuoksu ei ole läheskään niin voimakas kuin isommilla jasmikkeilla eikä tämä niin kookkaaksikaan kasva.




Tässä lähikuvaa...

Huivin lisäksi on oltava sukatkin tekeillä. Kun en vielä pystynyt Ullan ohjeista päättämään mitkä aloittaisin, niin kesäkuun mysteerisukat odottavatkin seuraavaksi puikoille pääsyä. Saan vähän lisää mietintäaikaa päätökselle. Päätöksenteko voi joskus kyllä olla sitten vaikeaa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti