lauantai 17. marraskuuta 2007

MUST HAVE CARDIGAN, OSA 1



Vaikka aioin aloittaa uusia lapasia, suunnitelmat voivat muuttua nopeasti. Koko syksyn olen neulonut joko huiveja tai lapasia tai sukkia toisille. Niinpä päätinkin aloittaa villatakkia, minulle itselleni. Palmikot ovat poltelleet jo pitkään. Pitsien ja kirjoneuleiden jälkeen onkin mukavaa vaihtelua kieputella silmukoita ristiin rastiin.

Vihdoin löysin mukavan mallin jonka pystyy helposti muokkaamaan toiselle langalle kuin ohjeessa. Lankahyllyni notkuvat Pirtin kampalankoja (ei varmaan mikään yllätys, kun katsoo valmistuneita huivejakin jne) ja tavoite kun olisi lankojen vähentäminen eikä uusien ostaminen. Sopivaa väriäkin sattuu hyllystä löytymään tarpeeksi villatakkiin.

Kaikki sai alkunsa ihastellessani Urban Aran neuleita eri blogeissa. Ja visa vinkaisi ja posti kulki nopeasti. Vaan kun vihkosta selatessa osuikin ohje villatakkiin, joka on PAKKO saada: Must have cardigan. Aion tosin tehdä takista pidemmän kuin ohjeessa. Sellaisen, että siinä voi kääriytyä viluisena sohvalle.

Tänään olen neulonut hihaa mallitilkun verran. Resorissa käytin 3,5 puikkoja ja kuviossa 4. Taidan kuitenkin vaihtaa puikot puolta numeroa isommiksi eli 4,5 paksuisiin.


Ohjekin taipuu jo suomalaiselle neulojalle, vaikka alkuun minun pitikin tihrustaa kirjallista ohjetta tarkkaan. Hiha saa kaverin samalle puikolle, toivottavasti vielä tänä iltana. Tykkään neuloa hihat aina yhtä aikaa, hoituu sitten nuo lisäykset ja kavennukset samoissa kohdissa. Jeshh!! Tämä vie nyt minut mennessään ja kaikki muu saa jäädä....  Ai niin! Minähän lupasin tehdä pitsaa tänään. Ei kun keittiöön - taas!

Toivottavasti Tampereella on ollut mukavat messut. Taas jäivät väliin. Kun täältä Etelä-Karjalasta on pitkä matka lähteä autoilemaan talvikeleissä (onhan niitä julkisiakin mutta tyyriitä). Ehkä ensi kerralla. Kertokaahan vähän millaista siellä oli.

Nyt pitsaa vääntämään!
Mukavaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti