torstai 11. helmikuuta 2010

Neulerintamalla hiljaista


Tällä hetkellä päiväni koostuvat ompelutyöstä, nimittäin siitä vanhojenpuvun valmistamisesta. Poimulankoja olen ommellut metritolkulla ja tänään jatkuu samainenkin työvaihe.


Tässä uskollinen luottokapineeni, ostettu vuonna 1984 muistaakseni. Mukavaa istua välillä tällä puolen pöytää ja vilkuilla neulekoneen takana olevia lankakeriä.

Toinen luottokoneeni löytyy tämän ompelukoneeni vasemmalta puolelta


Tässä on alushameen huolittelu menossa. Tämän saumurin ostin kesällä 1989, vähän ennen kummityttöni syntymää.  Seuraavat kymmenen vuotta tällä surruuttelin monet monet vauva- ja lastenvaatteet lähipiirille sekä omille lapsilleni. Siihen aikaan oli salihousubuumi vielä kuuminta hottia. Niitäkin syntyi monet versiot.

Tällä hetkellä valmiiksi olen saanut päällimmäisen hameen sekä varsinainenkin hame on jo helmapäärmettä vajaa valmis. Helman pituutta jo eilen mallailimme, mutta roikkukoon vielä henkarissa venymässä, ettei enää pitene valmiina. Loimusametti on sen verran joustavaa ja raskasta materiaalia. Alushamekin saattaa vaatia pituutta joten tarkistan sitten myöhemmin. Tosin saahan se alushame vähän pilkistääkin

Alushameeseen kävin eilen ostamassa lakanakangasta. Kotoakin olisi tietysti löytynyt puhtaita valkeitakin lakanoita, vaan sellaisia ohuita ja ryhtinsä jo käytössä menettäneitä, että päätin ostaa uutta. Tänään on tarkoitus saada ainakin tuo alushame valmiiksi. Niitä poimulankoja siis!


Vaativampi osuus on vielä edessä, nimittäin (kure)liivin työstäminen. Korsettitoppeja en ole aiemmin ommellut joten pientä jännitystä on ollut ilmassa leijumassa. Sen on varmaan kotiväkikin huomannut... Liivistä tulee kevennetty versio korsettiin verrattuna, toki luutakin tarvitsen, mutten joka saumaan.

Alunperin suunnitelimme että minun ei tarvitsisi ommella liiviä, vaan käyttäisimme lainakorsettia. Sen saimmekin lainaan vaan se oli kuitenkin liian pitkä tähän malliin. Malli nimittäin muuttui vielä, sanoisinko viime hetkellä. Löysimme sopivan mallin vanhasta Suuri Käsityölehdestä.

Eilen illalla sovitimme lakanasta harsimaani koeversiota. Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi valitsin sydämellistä vanhaa lakanaa. Sen päätyosa oli vielä tarpeeksi napakkaa tähän.


Vähän täytyy vielä liiviä lyhentää, mutta muuten näyttää varsin sopivalta.

Eivät nämä vaatekappaleet vielä tähän lopu! Liiviosan alle tulee vielä pusero, joka on jo valmiiksi leikattuna odottamassa.

Nyt jatkamaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti