tiistai 13. helmikuuta 2007

VAPAAPÄIVÄ


muttei lepopäivä, mikä se sellainen on? Jo aamukuuden jälkeen nousin puuronkeittoon, pyykkikoneen laitoin pyörimään ja tulen sytytin leivinuuniin. Sitten laitoin vielä ohrarieskataikinan kuplimaan. Kuopuksella koulun hiihtokilpailut aamulla jonka sain eilisiltana vasta tietää!!!

Uunia lämmittäessä neuloskelin tällaista korjaustyötä yhdelle asiakkaalle.



Hihansuut olivat kuluneet puhki. Ensin ajattelin neuloa koneella uudet, mutta päädyinkin puikkoihin. Valmiissa työssä väriero ei näy noin voimakkaana kuin kuvassa. Lankana Pirtin kehräämön vaalea luonnonruskea.

Kymmenen jälkeen laitoin rieskat uuniin...


Sitten kiirehdin pyörällä hierontaan (siis neljä viikkoa vierähti nopeasti!). Mies jäi vahtimaan loppuja. Uunin takaosa on kuumempi joten taaimmaiset paistuvat nopeammin. Tultuani hieronnan jälkeen kotiin rieskat näyttivät tällaisilta...

Yleensä puolitan kolme rieskaa ja laitan pakkaseen. Sieltä on helppo sulattaa puolikas ja taas saadaan lämmintä rieskaa. Eihän se vastapaistetun veroista tietenkään ole.

Kovasti paljon kiitoksia kommenteistanne. Itsekin olen liiviin tyytyväinen.  Mukavaa saada itsellekin välillä jotain isompaa. Ja siitä sain sen verran lisää motivaatiota että jaksaa noita vähemmän innostavia korjauksia tehdä, kun ei niistä paljon hintaakaan ilkeä pyytää. Saapahan vähän lankarahoja kuitenkin:)

Nyt lähdenkin jatkamaan korjaamotöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti