keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

SADONKORJUUTA



Tänään tultuani kotiin töistä, havaitsin että keittiössämme oli puuhasteltu sormet punaisina.

Anoppi oli tuonut päivällä perinteisen jokakesäisen laatikollisen (5kg) mansikoita. Mies oli juuri lopettelemassa perkausta. Minulle jäi siis syöm... eikun pakastaminen. Äsken kävin keräämässä omalta maalta litran verran. Tästä alkaa sitten säilöntäkausi tänä vuonna.

Näitäkin on jo syöty ainakin litran verran:

Punaiset ovat amppelitomaattia ja oranssinväriset kirsikkatomaattia. Näitä taitaa kypsyä jo sen verran että saan rippijuhlien voileipäkakkuihin ja salaatteihin koristeiksikin.

Sukkasato ei ole vielä korjattavissa:

Kesken ovat ja aloitettu joskus keväällä, huhtikuun alkupuolella. Päädyin jatkamaan näitä, kun tuo huivilanka Mystery Stole 3:een on vielä mietinnässä. Voisin kyllä neuloa jostain vähän paksummasta langasta. Haluaisin neuloa kuitenkin sellaisen ohuehkon ja keveän huivin. Minulla olisi ohutta Pirtin kampalankaa oranssina kaksisäikeisenä lankana. Se kävisi väriltään Project Specrumin seuraavaan jaksoon.

En ole kyllä laskenut MS3:n viimeisen vihjeen ajankohtaa ja saisinko edes valmiiksi koko huivia. Project Spectumin kesä-heinäkuun väreissäkään en ole e aloittanut yhtään mitään. Jotkut perussukat ehtisin ehkä aloittaa vielä ja neuloa valmiiksikin ajoissa. Olisi kyllä kiva tehdä jotkut ohuehkot pitsiset sukat. Nimenomaan itselle!

Mietitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti